Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Programı

Telefon (0-374) 311 32 28 - 311 30 30
Belgegeçer : (0-374) 311 65 60

TANITIM METNİ

Türkiye’de Ayakkabı Tasarımı ve Ayakkabı Üretimi eğitimi oldukça yenidir ve çok az eğitim kurumunda verilmektedir. Bu kurumlardan birisi de okulumuzdur. Ayakkabı Tasarımı Ve Üretimi Programı 2008 yılında kurulmuş ve 2011 yılında ilk mezunlarını vermiştir.

Amacımız; çağdaş, Atatürk ilkeleri doğrultusunda yetişen, araştıran, teknolojik ve sanatsal yenilikleri takip eden, tasarlayan, üreten, ürettiğini pazarlayabilen, sektörde yer alacak eğitilmiş nitelikli iş gücünü sağlamaktır.

Ayakkabı sektöründe en fazla ihtiyaç duyulan elemanlar yönetim kademesi ile iş gören arasında çalışan ara elemanlardır. Programın amacı, Ayakkabı sektörüne başarılı, işletmeler tarafından aranılan ve istenilen kalifiye ara elemanlar yetiştirmektir. Hedefimiz ara eleman açığını kapatmaktır.

Bu elemanlar, rekabet üstünlüğüne sahip, moda eğilimlerine uygun elde, 2D ve 3D bilgisayar programlarını kullanarak ayakkabılar tasarlayacak, koleksiyon hazırlayacak, ayakkabının modelini çizecek, süsleme ve aksesuarlarını hazırlayacak, ıstampasını çıkartacak, sayasını dikerek ve montesini yaparak prototipini üretecek, bilgi ve deneyime sahip olacaktır.

Diğer yandan program; iş ve işçi sağlığı, güvenliği, işyeri organizasyonu, malzeme ve makine, üretim planlama ve yönetimi, iş hukuku, maliyet, satın alma, reklam ve pazarlama, deri teknolojisi, mesleki yabancı dil ve kalite kontrol gibi konularda da yetiştirmektedir.

Mezunlarımızın çoğu sektörde alanlarıyla ilgili birimlerde çalışmaktadırlar.

Mezunlarımız, dikey geçiş sınavları (DGS) ile Deri Mühendisliği, Tekstil ve Endüstri Mühendisliği, El Sanatları, Moda tasarımı ve Tekstil Konfeksiyon bölümlerinde lisans programlarına geçiş yapabilirler.